Kuchnia dla alergików

Astrum

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 14.0x20.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,80 PLN
Nasza cena
26,74 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki To mogą być objawy alergii jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego. Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo Astrum
ul.Norwida 19/6
50-374 Wrocław (Polska)
tel: 733468895
email: l.tkaczyk@astrum.wroc.pl


Szczegóły

Tytuł: Kuchnia dla alergików
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372777362
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 170
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.21 kg

Recenzje