Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym.
Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami
dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.
W publikacji zawarto informacje dotyczące:
? logistyki dostaw artykułów spożywczych,
? przetwórstwa żywności,
? zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych,
? innowacji i trendów technologicznych,
? aspektów bezpieczeństwa żywności,
? wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności,
Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków.
Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego,
zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących
z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka,
a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.
Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw
na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów
badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw,
szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje
publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.
Szczegóły
Tytuł: Zarządzanie łańcuchem dostaw żywnościAutor: Samir Dani
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301185312
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 236
Format: 16.5x23.5
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Artystyczna fotografia ślubna
Galaktyka
Sadownictwo (BPZ)
HORTPRESS
Cyberprzemoc
O zagrożeniach i szansach na ograniczanie zjawiska wśród adolescentów
O zagrożeniach i szansach na ograniczanie zjawiska wśród adolescentów
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Relacje międzypokoleniowe we współczesnych rodzinach polskich
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Zarządzanie logistyką magazynową
Wydawnictwo Naukowe PWN