Książka kucharska dla diabetyków

Rea

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 20.0x24.6
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,90 PLN
Nasza cena
23,36 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Cukrzyca - to szokująca, prawdopodobnie dla każdego, kto ją usłyszy, diagnoza. Są jednak sposoby na złagodzenie przebiegu choroby i świadome wpływanie na własne samopoczucie. Aktywny styl życia i zdrowe odżywianie, utrzymujące poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie, to dla każdego diabetyka bardzo istotne. Autorka, Louise Hamilton jest diabetykiem. W tej książce zebrała wszystkie swoje najlepsze przepisy, które zawierają niewiele tłuszczu, są bogate w błonnik, witaminy i powolne węglowodany. Przepisy obejmujące wszystkie posiłki od śniadania po kolację, są proste w przygotowaniu i każdy sobie z nimi poradzi. Jeden z rozdziałów poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Autorkami tych porad są technolodzy żywienia i ekspertki ds. cukrzycy, dr Mette Axelsen i dr Hilde Brekke z Sahlgrensk Akademin w Gteborgu. Autorki sprawdziły również, pod względem zgodności z wymogami diety dla diabetyków, wartości energetyczne i odżywcze wszystkich proponowanych w książce posiłków.

Szczegóły

Tytuł: Książka kucharska dla diabetyków
Autor: Louise Hamilton
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931484
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 128
Format: 20.0x24.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.425 kg

Recenzje