Cukrzyca - to szokująca, prawdopodobnie dla każdego, kto ją usłyszy, diagnoza. Są jednak sposoby na złagodzenie przebiegu choroby i świadome wpływanie na własne samopoczucie. Aktywny styl życia i zdrowe odżywianie, utrzymujące poziom cukru we krwi na prawidłowym poziomie, to dla każdego diabetyka bardzo istotne.
Autorka, Louise Hamilton jest diabetykiem. W tej książce zebrała wszystkie swoje najlepsze przepisy, które zawierają niewiele tłuszczu, są bogate w błonnik, witaminy i powolne węglowodany. Przepisy obejmujące wszystkie posiłki od śniadania po kolację, są proste w przygotowaniu i każdy sobie z nimi poradzi.
Jeden z rozdziałów poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Autorkami tych porad są technolodzy żywienia i ekspertki ds. cukrzycy, dr Mette Axelsen i dr Hilde Brekke z Sahlgrensk Akademin w Gteborgu. Autorki sprawdziły również, pod względem zgodności z wymogami diety dla diabetyków, wartości energetyczne i odżywcze wszystkich proponowanych w książce posiłków.
Szczegóły
Tytuł: Książka kucharska dla diabetykówAutor: Louise Hamilton
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931484
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 128
Format: 20.0x24.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.425 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
KUCHNIA DIABETYKÓW
Astrum
Tarty i zapiekanki
Buchmann
Gotuj zdrowo dla dzieci
Egmont
Masterchef Junior
Druga polska edycja programu
Druga polska edycja programu
Słowne (dawniej Burda Książki)