Ciasta i desery dla diabetyków

RM

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16.4x23.2
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,99 PLN
Nasza cena
20,92 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi ? pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka. W książce znajdziesz: - 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki, - wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, - praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier, - porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, - tabele miar i wag najpopularniejszych produktów. Agata Lewandowska ? dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Szczegóły

Tytuł: Ciasta i desery dla diabetyków
Autor: Agata Lewandowska
Wydawnictwo: RM
Kod paskowy: 9788377736517
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 192
Format: 16.4x23.2
Oprawa: Miękka
Waga: 0.356 kg

Recenzje