BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2016
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
81,10 PLN
Nasza cena
73,71 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 60,12 zł



Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej.

W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi stosowane w zagrożeniu życia.

Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy mające gwarantować bezpieczeństwo konsumenta. Zaprezentowano liczne druki z ksiąg HACCP. Wskazano także działania, które powinny podejmować zakłady gastronomiczne w celu zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Przejrzyste schematy i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości.

Szczegóły

Tytuł: BHP w branży gastronomicznej. Podręcznik do kształcenia zawodowego. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Piotr Dominik
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157400
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 216
Oprawa: miękka

Recenzje