Zdrowie w smaku
Niezwykłe dania ze zwykłych roślin

Rea

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 21 x 26 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
52,00 PLN
Oszczędzasz 14%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 41,33 zł



Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw. Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm. Dowiemy się, w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.

Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie. Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju. Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem. Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.

Szczegóły

Tytuł: Zdrowie w smaku
Podtytuł: Niezwykłe dania ze zwykłych roślin
Autor: Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931613
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 440
Format: 21 x 26 cm
Oprawa: twarda
Waga: 1.3 kg

Recenzje