W końcu! Sarah Britton nazywana królową zdrowych blogów przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów. Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej w tym także wegańskiej, często bezglutenowej. Proste, ale i nieco bardziej skomplikowane przepisy podane w przystępny sposób, ilustrowane są pięknymi zdjęciami. Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Tym blogiem inspiruje się m.in. twórczyni świetnie przyjętej książki Jadłonomia czy prowadząca bloga Whiteplate, a także inne popularne polskie blogerki kulinarne. Dla wielu "My New Roots" to biblia kulinarna. My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Widać, że Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować czytelników do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.
"My New Roots" to książka skierowana do wszystkich, zarówno tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy po prostu lubią zjeść coś pysznego. Sarah Britton, z wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej. Poza tym jest fotografką i pisarką. Za My New Roots w 2014 roku otrzymała nagrodę dla najlepszego bloga o jedzeniu. Prowadzi seminaria i warsztaty żywieniowe w Ameryce Północnej i Europie, brała udział w licznych projektach kulinarnych, w tym w Nomas Test Kitchen. Mieszka w Kopenhadze z mężem i synem.
"My New Roots" to książka skierowana do wszystkich, zarówno tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy po prostu lubią zjeść coś pysznego. Sarah Britton, z wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej. Poza tym jest fotografką i pisarką. Za My New Roots w 2014 roku otrzymała nagrodę dla najlepszego bloga o jedzeniu. Prowadzi seminaria i warsztaty żywieniowe w Ameryce Północnej i Europie, brała udział w licznych projektach kulinarnych, w tym w Nomas Test Kitchen. Mieszka w Kopenhadze z mężem i synem.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Marginesy Sp. z o.o.
Mierosławskiego 11a
01-527 Warszawa (Polska)
tel: 226630275
email: marginesy@marginesy.com.pl
Szczegóły
Tytuł: My New Roots.Podtytuł: Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku
Autor: Sarah Britton
Wydawnictwo: Marginesy
ISBN: 9788365586391
Tytuł oryginału: My New Roots
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Żukowski Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 19.6x25.4cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.98 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jedz i żyj zgodnie z porami roku
Galaktyka
Food Pharmacy Przepisy
Otwarte
Naturalnie i zdrowo
Marginesy
Duchowość ciała
Czarna Owca
Powrót z Bambuko
Wielka Litera