Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki.
Szczegóły
Tytuł: Encyklopedia Polskiej Sztuki KulinarnejAutor: Szymanderska Hanna
Wydawnictwo: Rea
Kod paskowy: 9788371414626
ISBN: 8371414625
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 1064
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.655 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Niedzielne przysmaki
Muza
Uprawa winorośli
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Przebudzenie
Prószyński i S-ka
Wójt Jedziemy z frajerami! Całe moje życie
SQN - Sine Qua Non