Fotografia kulinarna
Od zdjęcia do arcydzieła

Helion

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 20.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,00 PLN
Nasza cena
41,17 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku! Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć. Najważniejsze zagadnienia: podstawy fotografii sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia, oświetlenie kadru, tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy, edycja zdjęć w Adobe Lightroomie, stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja, studia przypadków. Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!

Szczegóły

Tytuł: Fotografia kulinarna
Podtytuł: Od zdjęcia do arcydzieła
Autor: Nicole Young
Wydawnictwo: Helion
ISBN: 9788328324909
Tytuł oryginału: Food photography
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Cieślak Piotr
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 272
Format: 20.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.65 kg

Recenzje