Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności. Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:
Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:
Szczegóły
Tytuł: Prawo żywnościoweAutor: Maciej Taczanowski
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Seria: Seria Akademicka
ISBN: 9788380928381
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 422
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.632 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
System prawa żywnościowego
Wolters Kluwer
Nastolatek dla początkujących
Zwierciadło
Nastolatki pod lupą
Poznaj by zrozumieć
Poznaj by zrozumieć
Zielona Sowa