System prawa żywnościowego

Wolters Kluwer

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 17.5x24.5
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
239,00 PLN
Nasza cena
194,00 PLN
Oszczędzasz 19%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żywnościowym, w szczególności w zakresie higieny żywności, jej urzędowej kontroli, znakowania, reklamy i prezentacji. Obejmuje również problematykę analizy ryzyka (ocena, zarządzanie, informowanie) oraz systemów jakości żywności prawa publicznego (żywność ekologiczna, żywność genetycznie zmodyfikowana, żywność regionalna i tradycyjna, żywność wyróżniana znakiem władzy publicznej) i prywatnego. Omawia ponadto szczególne zagadnienia suplementów diety oraz praw człowieka w prawie żywnościowym, będących wyznacznikiem konstytucyjnej i międzynarodowej ochrony udzielanej prawu do odpowiedniej żywności.

Szczegóły

Tytuł: System prawa żywnościowego
Autor: Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
ISBN: 9788380928794
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 576
Format: 17.5x24.5
Oprawa: Twarda
Waga: 1 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: