Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.
Szczegóły
Tytuł: Podstawy gastronomiiPodtytuł: Od żywności do turystyki kulinarnej
Autor: Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320822748
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 404
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.57 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Negocjuj, kobieto!
Słowne (dawniej Burda Książki)
Firmy rodzinne
Wszystko, co istotne
Wszystko, co istotne
Studio Emka
Fiszki Wystąpienia publiczne
Cztery Głowy