szparagi pomidor brukselka bakłażan papryka pietruszka cebula fasolka szparagowa ogórek Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Upiecz cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne wersje wegańskie i bez glutenu Dość gardzenia warzywami, bezlitosnego wyciągania ich na brzeg talerza, wyławiania z zupy. Grillowane dymki, spaghetti z ogórkiem, wędzone brownie z bakłażanem i ciasto pietruszkowe Dominiki Wójciak przekonają nawet roślinosceptyków do zakupów w najbliższym warzywniaku.
Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka, zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować. Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats
Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka, zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować. Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: pascal@pascal.pl
Szczegóły
Tytuł: Sezonowe warzywoAutor: Dominika Wójciak
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376429632
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 256
Format: 20.6x26.6
Oprawa: Twarda
Waga: 0.865 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ziarno
Pascal
Gotuj z ajurwedą dla zdrowia
Zielone wydawnictwo
Jadłonomia po polsku
Marginesy
Przyprawy, które leczą
Zwierciadło