Żywność fermentowana i probiotyczna
Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo

Vital

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
34,30 PLN
Nasza cena
29,39 PLN
Oszczędzasz 15%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28,16 zł



Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo Vital
Antoniuk Fabryczny 55/24
15-762 Białystok (Polska)
tel: 604-512-224
email: handel1@studioastro.pl


Szczegóły

Tytuł: Żywność fermentowana i probiotyczna
Podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
Autor: Michael Dietz
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788365404572
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 124
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.18 kg

Recenzje