Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor The New York Times powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. The New York Times Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Szczegóły
Tytuł: Dzika fermentacjaPodtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Autor: Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601582
Tytuł oryginału: Wild fermentation
Tłumacz: Kotarski Bartłomej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 328
Format: 16.4x24.0
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Serce za serce czyli co to znaczy kochać
Księgarnia Św. Wojciecha
Opowiem ci, mamo, co robią dinozaury
Nasza Księgarnia
Chleb
Buchmann
Sztuka fermentacji
Illuminatio
Zestaw pisaków Promarker Winsor & Newton Vibrant Tones 6 kolorów
Winsor & Newton
Łódź. Miasto po przejściach
Czarne