Dzika fermentacja
Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

Vivante

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16.4x24.0
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
35,24 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor The New York Times powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. The New York Times Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Producent:
WYDAWNICTWO KOBIECE Agnieszka Stankiewicz-Kierus Sp. Komandytowa
al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6
15-111 Białystok (PL)
tel:
email: [email protected]


Szczegóły

Tytuł: Dzika fermentacja
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Autor: Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601582
Tytuł oryginału: Wild fermentation
Tłumacz: Kotarski Bartłomej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 328
Format: 16.4x24.0
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Recenzje