Dzika fermentacja
Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło

Vivante

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16.4x24.0
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
35,24 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor The New York Times powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. The New York Times Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Szczegóły

Tytuł: Dzika fermentacja
Podtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Autor: Sandor Ellix Katz
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601582
Tytuł oryginału: Wild fermentation
Tłumacz: Kotarski Bartłomej
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 328
Format: 16.4x24.0
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

Recenzje