W dzisiejszych czasach o zwycięstwie w sporcie decydują często drobne przewagi: ułamki sekund, centymetry, pojedyncze punkty. Chcąc osiągnąć sukces zawodnik musi dbać o każdy drobiazg, a odżywianie to przecież nie tylko energia i siła, ale przede wszystkim zdrowie. Tylko osoba w pełni zdrowa może osiągnąć maksimum swoich możliwości. Prawidłowa dieta polega na różnorodności naturalnych produktów spożywczych. Konieczne jest regularne jedzenie i nawadnianie organizmu, dbanie o właściwe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczu. Konieczne jest też docenienie naturalnych źródeł witamin, minerałów i unikanie szkodliwych pokarmów. Książka jest wyjątkowa, bo napisana o sprawach oczywistych i trudnych w bardzo przystępny sposób. Wyjaśnia czym dla sportowca są białka, węglowodany, błonnik, witaminy i minerały, dlaczego warto jeść regularnie i co pomaga zregenerować organizm po treningu. Jest praktycznym poradnikiem pokazującym co jest zdrowe lub nie i wyjaśnia dlaczego. Uczy jeść świadomie, pokazuje, że zdrowa żywność jest pyszna a przygotowanie prostych zdrowych posiłków może być świetną zabawą. Znajdziecie w niej wiele przystępnych cenowo, gotowych przepisów na pyszne dania i przekąski, które znakomicie odżywią organizm młodego sportowca. Książka napisana została z myślą o młodych sportowcach, którzy na serio traktują treningi, chcą być w idealnej formie i osiągać coraz lepsze wyniki na zawodach. Jest też skierowana do rodziców, trenerów i nauczycieli wf, by pokazać młodym sportowcom jak powinni dbać o zdrowie i kondycję, wspierać ich upór i konsekwencję na treningach pokazując, że sportowe kalorie, pomogą osiągnąć im wymarzony sukces.
Szczegóły
Tytuł: Sportowe kalorieAutor: Iwona Bates
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320053869
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 232
Format: 16.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.345 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Algorytmy żywienia dzieci
Urban & Partner
Wege.
Dieta roślinna w praktyce
Dieta roślinna w praktyce
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Sprytne gotowanie
Harde
Portugalia do zjedzenia
Buchmann