Kuchnia diabetyków

Astrum

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 14,5x20,5 cm
  • Oprawa: broszurowa
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
34,99 PLN
Nasza cena
28,08 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 26,66 zł



Cukrzyca choroba cywilizacyjna dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo Astrum
ul.Norwida 19/6
50-374 Wrocław (Polska)
tel: 733468895
email: l.tkaczyk@astrum.wroc.pl


Szczegóły

Tytuł: Kuchnia diabetyków
Autor: Florian Konrad
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788364786273
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 150
Format: 14,5x20,5 cm
Oprawa: broszurowa

Recenzje