Wegańska spiżarnia
Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa

Vivante

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 18.9x22.8cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
50,53 PLN
Oszczędzasz 16%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
- przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
- instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
- genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
,,Wegańska Spiżarnia" podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.

Szczegóły

Tytuł: Wegańska spiżarnia
Podtytuł: Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Autor: Miyoko Schinner
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601001
Tytuł oryginału: The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples
Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 320
Format: 18.9x22.8cm
Oprawa: Twarda

Recenzje