Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach...
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne - wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego.
Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne - wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego.
Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.
- Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?
- Jak stres wpływa na brzuch?
- Co uszczęśliwia jelita?
- Na czym polega cukrowy blues?
- Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?
- Które superprodukty ukoją ciało i duszę?
- Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Szczegóły
Tytuł: Happy Food Przez żołądek do szczęściaAutor: Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788380534070
Tytuł oryginału: Happy Food
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sekretne życie drzew
Otwarte
Roślinne kłamstwo
Vivante
Więcej niż DNA.
Geny, drobnoustroje i osobliwe moce, decydujące o tym, jacy jesteśmy
Geny, drobnoustroje i osobliwe moce, decydujące o tym, jacy jesteśmy
Słowne (dawniej Burda Książki)
Zaburzony umysł
Co nietypowe mózgi mówią o nas samych
Co nietypowe mózgi mówią o nas samych
Copernicus Center Press
Rok wśród pingwinów
Prószyński i S-ka