- Podstawowa metoda przygotowania sera
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
-Wyposażenie do produkcji sera w domu
-Podstawowe składniki sera
-Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
-Zaawansowane metody produkcji
-Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
-Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
- Sery włoskie i z innych krajów
- Nowe receptury, nowe triki i nowe sekrety
Przygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej. Ser nie jest tu wyjątkiem i możecie nauczyć się go przygotowywać w domu małym kosztem, dobrze się przy tym bawiąc. W przeciwieństwie do tego, co można by myśleć, zrobienie sera w domu wcale nie jest trudne i również sprzęt do tego potrzebny jest bardzo prosty: mając jakieś naczynie, termometr i parę form (perforowane kubki do odprowadzania serwatki ze skrzepu) możecie uruchomić domową produkcję sera, która może dać wam dużo satysfakcji. W książce opisano wszystko, co jest potrzebne do produkcji sera w domu: od metody podstawowej, za pomocą której można wytwarzać zwykłe sery, do produkcji mozzarelli, gorgonzoli, sera camembert i serów z innych krajów, jak angielski cottage cheese, indyjski panir i niemiecki quark.
W książce jest także dodatek poświęcony innym rodzajom nabiału: jogurtowi, kefirowi i masłu.
OMÓWIONE TEMATY:
-Wyposażenie do produkcji sera w domu
-Podstawowe składniki sera
-Metoda podstawowa - wytwarzanie caciotty i ricotty
-Zaawansowane metody produkcji
-Pleśnie i spółka - niebieskie sery pleśniowe, gorgonzola i camembert
-Jogurt, kefir i masło sporządzone w domu
Kraj produkcji: Polska
Producent:
CeDeWu Sp. z o.o.
ul. Żurawia 47/49
00-680 Warszawa (Polska)
tel: 22 374 90 20
email: redakcja@cedewu.pl
Szczegóły
Tytuł: Twój domowy serPodtytuł: Sery pochodzące z Włoch i reszty świata
Autor: Alessandro Valli
Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788381020374
Tytuł oryginału: Il tuo formaggio fatto in casa
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Zbigniew Łucki
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 198
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kanapki. 50 łatwych przepisów
Olesiejuk
750 tradycyjnych polskich potraw
Multico
Zdrowe przetwory
Zwierciadło
Domowe burgery, pizze, tortille, wrapy
Olimp Media