"Roślinny nabiał" w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki.
To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
- ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
- wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
- sposoby na estetyczne podanie dań
- wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
- informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów
Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia.
To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
- ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
- wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
- sposoby na estetyczne podanie dań
- wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
- informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów
Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6
15-111 Białystok (PL)
tel: 794200649
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Roślinny nabiałPodtytuł: 133 przepisy na potrawy bez laktozy
Autor: Olga Smile
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381321846
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 280
Format: 19 x 24 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Szafa kapsułowa
Pascal
Władca soli i kości
Niegrzeczne Książki
Król trujących kwiatów. Tom 1
Uroboros
Szklany tron. Wieża świtu. Tom 6
Uroboros
Wyspa grzechu i cieni
Papierowe Serca
Sinner. Zakazany owoc. Tom 2
Papierowe Serca
Kroniki fae T.2 Drwiąc z przeznaczenia
Nowe Strony
Upadek i gniew
Akurat