Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.
Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.
Szczegóły
Tytuł: Tradycje kulinarne FinlandiiAutor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Hanami
ISBN: 9788365520272
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 240
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.655 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ciekawe dlaczego Pająki tkają sieci
Olesiejuk
Piankolina 12 kolorów
Art And Play
Naturalne środki czyszczące
Buchmann
Finlandia. Sisu, sauna i salmiakki
Poznańskie
Martwy sezon
SQN - Sine Qua Non