Lubisz roślinną kuchnię, ale czy wiesz, co jesz? Jadalne są najróżniejsze części roślin: liście, korzenie, bulwy, kwiaty, nasiona... Tych zielonych jest całe mnóstwo: sałata i szpinak ? to liście, brokuł to kwiat, awokado jest owocem, a kalarepa łodygą. Kuchnia oparta na zielonych warzywach i owocach może być bardzo smaczna i urozmaicona ? wszystko zależy od sposobu przyrządzania.
Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle. Znajdziesz tu przepis na sałatkę ze szparagów i szpinaku, faszerowane ogórki, krem z brokułów, quiche z brukselką, a także koktajl z cukinii i natki pietruszki.
Szczegóły
Tytuł: Zielone smakiPodtytuł: Kuchnia roślinna ? liście, kwiaty, łodygi
Wydawnictwo: Olimp Media
Kod paskowy: 9788377072554
ISBN: 9788377072264
Liczba tomów: 1
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 160
Format: 19.0x23.4cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.655 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowe kalorie Strączki Kasze Pestki Owoce
Olimp Media
Górny mózg, dolny mózg.
Sprawdź, w jaki sposób myślisz i naucz się robić to lepiej
Sprawdź, w jaki sposób myślisz i naucz się robić to lepiej
Copernicus Center Press
Ukryty geniusz.
Pigułki na rozum, hakerzy mózgu i sekrety inteligencji
Pigułki na rozum, hakerzy mózgu i sekrety inteligencji
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego