Bez resztek.
Kuchnia Zero Waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia

Pascal

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 16.5x21.0cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
38,01 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



To napisany z pasją poradnik pokazujący, jak zmienić nawyki, aby nie marnować jedzenia. Proste porady, fascynująca opowieść, duża dawka refleksji. Gorąco polecam! Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
Do tej pory rzadko gotowałam, bojąc się, że zmarnuję za dużo wartościowego surowca. Teraz już nie muszę czekać, aż Jagna zaprosi mnie do siebie na obiad, tylko mogę sama zacząć działać! Areta Szpura
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do zjedzenia, i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Wykorzystaj, nie marnuj! Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy.
Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem
Pizza ze spodem z gniecionych ziemniaków
Omlet z resztkami warzyw
Jagna Niedzielska, szefowa kuchni i doradca kulinarny, odpowiada na pytania, jak robić zakupy, jak przechowywać żywność, jak gotować z resztek, a co rzeczywiście należy wyrzucić. Kuchnia zero waste to nie tylko gotowanie, ale sposób na życie. Kupując tę książkę, wspierasz Banki Żywności.

Szczegóły

Tytuł: Bez resztek.
Podtytuł: Kuchnia Zero Waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia
Autor: Jagna Niedzielska
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381033367
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 272
Format: 16.5x21.0cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.548 kg

Recenzje