Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.
Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców!
→ Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.
→ Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.
→ Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.
→ Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.
Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki, nadające wypiekom niepowtarzalny charakter.
Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.
To książka, która przypadnie do gustu tym, którzy lubią desery sezonowe i bezpretensjonalne. W epoce przepisów przekombinowanych to miła odmiana: przepisy z cukrem, masłem, czekoladą. Dla tradycjonalistów, ale ci, którzy szukają ciast bardziej fantazyjnych, również znajdą tu coś dla siebie. A z ciekawostek – Daniel jest bankowcem, od dziesięciu lat pracuje w banku, a wypieki i blog to jego hobby.
- Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate
Jakie ciasto podać teściowej albo czym zaskoczyć sąsiadkę? Ciastecznik służy radą i pomocą. To z pewnością jedna z bardziej ciekawych i przystępnych pozycji na rynku. Książka dla wielbicieli słodkiego, wszelakich deserów i wszystkiego, co ma w sobie cukier. Warto po nią sięgnąć albo kupić ją na prezent dla przyjaciółki.
- Marta Dudzińska, magazyn „Uroda i Zdrowie"
DANIEL COCEANCIG – finalista 3. edycji Bake Off – Ale Ciacho!. Pieczenie i fotografia kulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadzi blog ciastecznik.pl
Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców!
→ Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.
→ Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.
→ Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.
→ Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.
Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki, nadające wypiekom niepowtarzalny charakter.
Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.
To książka, która przypadnie do gustu tym, którzy lubią desery sezonowe i bezpretensjonalne. W epoce przepisów przekombinowanych to miła odmiana: przepisy z cukrem, masłem, czekoladą. Dla tradycjonalistów, ale ci, którzy szukają ciast bardziej fantazyjnych, również znajdą tu coś dla siebie. A z ciekawostek – Daniel jest bankowcem, od dziesięciu lat pracuje w banku, a wypieki i blog to jego hobby.
- Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate
Jakie ciasto podać teściowej albo czym zaskoczyć sąsiadkę? Ciastecznik służy radą i pomocą. To z pewnością jedna z bardziej ciekawych i przystępnych pozycji na rynku. Książka dla wielbicieli słodkiego, wszelakich deserów i wszystkiego, co ma w sobie cukier. Warto po nią sięgnąć albo kupić ją na prezent dla przyjaciółki.
- Marta Dudzińska, magazyn „Uroda i Zdrowie"
DANIEL COCEANCIG – finalista 3. edycji Bake Off – Ale Ciacho!. Pieczenie i fotografia kulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadzi blog ciastecznik.pl
Szczegóły
Tytuł: Ciastecznik.Podtytuł: Przepisy na sezonowe ciasta i desery
Autor: Daniel Coceancig
Wydawnictwo: Laurum
ISBN: 9788380876835
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 196
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.522 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wegan nerd.
Moja kuchnia roślinna
Moja kuchnia roślinna
Nasza Księgarnia
Bez cukru #kasiuniagotuje
Edipresse Polska
Retro kuchnia
Nasza Księgarnia
Fit przepisy od baletnicy
Pascal
Roślinna kuchnia regionalna
Marginesy