Dowiedz się, jak codzienny dobór tego, co się je, a także pory jedzenia, mogą wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się.
Jak wykorzystać jedzenie do poprawy zdrowia i jakości życia.
Doktor Michael Roizen autor bestsellerowych książek z listy New York Timesa i doktor Michael Crupain odpowiedzialny za medyczną stronę talk-show Dr Oz radzi przekonują, że wewnętrzny zegar kierujący naszym życiem m.in. porą zasypiania i budzenia się wpływa także na przyswajanie tego, czym się żywimy. Innymi słowy, że pora jedzenia jest równie ważna, jak to, co się je. Analizując wyniki najnowszych badań, autorzy kontestują zwyczaje związane z jedzeniem. Zalecają podporządkowanie się rytmowi dobowemu i burzą stereotypowe opinie o posiłkach. Burger z łososiem na śniadanie? Jak najbardziej!
Wystarczy zastosować kilka prostych zasad:
Autorzy proponują 31-dniowy harmonogram ułatwiający zmianę nawyków żywieniowych, bo tylko ona pomoże uregulować wydatkowanie energii, poprawić nastawienie do życia i opóźnić proces starzenia. Oprócz praktycznych wskazówek, kiedy i co jeść, zalecają strategie na rozmaite zawirowania życiowe, wykorzystując do tego wiedzę o regułach, którymi rządzi się ludzki organizm. Radzą, czym się żywić, gdy dokucza stres, ogarnia smutek albo dopada złość wywołana głodem, co zjeść przed pierwszą randką, rozmową kwalifikacyjną czy podjęciem ważnej decyzji, a także jak się żywić, by zapobiegać nowotworom, cukrzycy i wielu innym chorobom i dolegliwościom.
Ta wszechstronna, miarodajna i inspirująca książka pomoże ulepszyć nasze życie pod wieloma względami.
Jak wykorzystać jedzenie do poprawy zdrowia i jakości życia.
Doktor Michael Roizen autor bestsellerowych książek z listy New York Timesa i doktor Michael Crupain odpowiedzialny za medyczną stronę talk-show Dr Oz radzi przekonują, że wewnętrzny zegar kierujący naszym życiem m.in. porą zasypiania i budzenia się wpływa także na przyswajanie tego, czym się żywimy. Innymi słowy, że pora jedzenia jest równie ważna, jak to, co się je. Analizując wyniki najnowszych badań, autorzy kontestują zwyczaje związane z jedzeniem. Zalecają podporządkowanie się rytmowi dobowemu i burzą stereotypowe opinie o posiłkach. Burger z łososiem na śniadanie? Jak najbardziej!
Wystarczy zastosować kilka prostych zasad:
- dostarczać większość niezbędnych kalorii podczas śniadania bądź lunchu
- nie jeść po zmroku, wyjątkiem mogą być surowe warzywa
- pościć co najmniej 1012 godzin na dobę
- jeść codziennie posiłki tej samej wielkości i typu
- nie ulegać stereotypom żywnościowym.
Autorzy proponują 31-dniowy harmonogram ułatwiający zmianę nawyków żywieniowych, bo tylko ona pomoże uregulować wydatkowanie energii, poprawić nastawienie do życia i opóźnić proces starzenia. Oprócz praktycznych wskazówek, kiedy i co jeść, zalecają strategie na rozmaite zawirowania życiowe, wykorzystując do tego wiedzę o regułach, którymi rządzi się ludzki organizm. Radzą, czym się żywić, gdy dokucza stres, ogarnia smutek albo dopada złość wywołana głodem, co zjeść przed pierwszą randką, rozmową kwalifikacyjną czy podjęciem ważnej decyzji, a także jak się żywić, by zapobiegać nowotworom, cukrzycy i wielu innym chorobom i dolegliwościom.
Ta wszechstronna, miarodajna i inspirująca książka pomoże ulepszyć nasze życie pod wieloma względami.
Szczegóły
Tytuł: Chronodieta. Co kiedy jeśćAutor: Michael Roizen, Michael Crupain, Ted Spiker
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788380535138
Tytuł oryginału: What to ean when
Tłumacz: Sikora Jacek
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 360
Format: 14.5x22.2cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.3 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Labirynty. 30 fascynujących łamigłówek
Olesiejuk
Dieta pegańska
SBM