Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne. W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną.
Szczegóły
Tytuł: Polski superfoodAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377073032
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 160
Format: 19.0x23.4cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.648 kg
Redakcja: opracowanie redakcyjne
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowe słodycze
Olimp Media
Koktajle i smoothies
Olimp Media
Makarony świata
Edipresse Polska
A jak nie mięso, to co?
Pascal