Makarony, steki, tosty, jajka. Tych wyrazów Hanna Lis zdecydowanie nie unika. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jej książka kucharska aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni. Dziennikarka serwuje nam 80 przepisów dookoła świata, które w mig znikają z talerzy. Jej kurczak gong bao, andaluzyjski chłodnik z migdałów czy ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą, to dopiero początek prawdziwej uczty smaków. Bo Hanna Lis naprawdę zna się na rzeczy, i dlatego ze zwykłych składników robi dzieła sztuki. A każde danie doprawione jest jej autorskimi zdjęciami i kipiącym humorem tekstem.
Te przepisy to nie tylko posiłki na talerzu, ale przede wszystkim wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby, miłej chwili. Palce lizać.
Te przepisy to nie tylko posiłki na talerzu, ale przede wszystkim wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby, miłej chwili. Palce lizać.
Szczegóły
Tytuł: Mój świat na talerzuAutor: Hanna Lis
Wydawnictwo: Edipresse Polska
ISBN: 9788381640176
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 280
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.96 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
O sztuce
Rebis
Lean in 15 Szczupli w 15 minut
Zysk i S-ka
Boskie błędy
Bosz
Gra Uno Flex (HMY99)
od 7 lat
od 7 lat
Fisher-Price