Ramen w domu

Poradnia K

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 21.0x21.0 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
39,99 PLN
Nasza cena
27,51 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 23,22 zł



Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami

Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, Ramen w domu daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K.

„Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen. W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!”

– Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com


- Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki
- Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
- Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
- Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni

Wśród przepisów:
- Shio ramen z zielonymi warzywami
- Chashumen z boczkiem
- Ostry miso ramen
- Ramen tonkotsu
- Smażony makaron
- Wegański hiyashi chuka i wiele więcej!


Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) – na stronie internetowej i kanale YouTube „Ramen Adventures”. Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.

Szczegóły

Tytuł: Ramen w domu
Autor: Brian MacDuckston
Wydawnictwo: Poradnia K
ISBN: 9788366005433
Tytuł oryginału: Ramen at Home
Tłumacz: Gendzwiłł Magdalena
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 200
Format: 21.0x21.0 cm
Oprawa: miękka

Recenzje