Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania. Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo. Omówione zagadnienia: ? pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania, ? urządzenie do rozlewania, ? zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania, ? krany do nalewania piwa, ? szklanki - rodzaje i użytkowanie, ? prawidłowe rozlewanie i nalewanie, ? regulacja urządzenia do rozlewania, ? budowa własnego urządzenia do rozlewania, ? konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
CeDeWu Sp. z o.o.
ul. Żurawia 47/49
00-680 Warszawa (Polska)
tel: 22 374 90 20
email: redakcja@cedewu.pl
Szczegóły
Tytuł: Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelkiAutor: Davide Bertinotti, Michele Galati
Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788381022064
Tytuł oryginału: Servire la birra: Gestire al meglio attrezzatura, spillatura e mescita per servire una pinta perfett
Język oryginału: włoski
Tłumacz: Łucki Zbigniew
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 166
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.282 kg