Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze cię w podróż po nowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, aby cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Z książką zaskoczysz gości smakiem grillowanego groszku lub ananasa, chrupkości papryczek chilli i kalafiora. A to wszystko popijesz love drinkiem z pieczonego selera.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Szczegóły
Tytuł: Ogniem i dymemPodtytuł: Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw
Autor: Martin Nordin
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381320900
Tytuł oryginału: Eld Rök Grönt
Język oryginału: szwedzki
Tłumacz: Pacanowska-Skogqvist Urszula
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 16.5x22.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Folwark zwierzęcy
Muza
Inwazja bazgrołów. Blok rysunkowy
Nasza Księgarnia
Tajemnice wichrowych wzgórz
Prawdziwa historia Branwella i Charlotte Brontë
Prawdziwa historia Branwella i Charlotte Brontë
Wydawnictwo Naukowe PWN
Retro kuchnia
Nasza Księgarnia
Rok 1984
Muza
Poezje
C&T
SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki
Znak JednymSłowem
Zielona seria. Tylko tofu
Buchmann
Jadłonomia po polsku
Marginesy