Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze cię w podróż po nowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, aby cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Z książką zaskoczysz gości smakiem grillowanego groszku lub ananasa, chrupkości papryczek chilli i kalafiora. A to wszystko popijesz love drinkiem z pieczonego selera.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Zwierciadło
Widok 8
00-023 Warszawa (Polska)
tel: +48 22 312 37 12
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Ogniem i dymemPodtytuł: Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw
Autor: Martin Nordin
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 9788381320900
Tytuł oryginału: Eld Rök Grönt
Język oryginału: szwedzki
Tłumacz: Pacanowska-Skogqvist Urszula
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 192
Format: 16.5x22.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pippi Pończoszanka
Nasza Księgarnia
Fenomen poranka
Galaktyka
Tru
Media Rodzina
Fisiowanie
Literatura
Basia i lato pod psem
Egmont
Kraina Lodu. Kolekcja marzeń. Tom 14
Anna
Anna
Edipresse Polska
Kraina Lodu: Kolekcja marzeń. Tom 15. Olaf
Edipresse Polska
Kraina Lodu: Kolekcja marzeń. Tom 16
Edipresse Polska
Kraina Lodu. Kolekcja marzeń. Tom 17
Edipresse Polska