Kuchnia polsko-amerykańska
jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce
Graf_ika
Kuchnia polsko-amerykańska - A. J. Kamionka "Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju." Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z przystosowaniem się polskim imigrantów do odmiennych warunków życia oraz innych, różnorodnych artykułów dostępnych na rynku amerykańskim. "Kuchnia polsko-amerykańska" była na ówczesne czasy jednym z pierwszych, o ile nie jedynym podręcznikiem łączącym polską, tradycyjną kuchnię z jakże odmienną kuchnią amerykańską. Zawiera tabelę czasu na gotowanie i pieczenie oraz dodatek zawierający wskazówki dotyczące kwaszenia i solenia jarzyn, oszczędnych potraw, głównie na bazie kartofli.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia polsko-amerykańskaPodtytuł: jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce
Autor: A. J. Kamionka
Wydawnictwo: Graf_ika
ISBN: 9788365602718
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 504
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.705 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nowe oblicze Greya
Sonia Draga
Love, Rosie
Akurat
C. k. Kuchnia
Wysoki Zamek
Niedźwiedź i słowik
Muza
Wszystkie kwiaty Alice Hart
Marginesy
Dziewczyna z wieży
Muza
Kruche życie.
Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej
Historie życia i śmierci prosto z sali operacyjnej
SQN - Sine Qua Non
Długopis Capsule Silver
Milan
Apetyt na miłość
Zielona Sowa