Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
Szczegóły
Tytuł: Żywność wygodna i żywność funkcjonalnaWydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301197599
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 390
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.63 kg
Redakcja: Świderski Franciszek
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dietoterapia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Mleko i miód
Milk and Honey
Milk and Honey
Otwarte
Jelita wiedzą lepiej
Otwarte
Jak naprawić swoje geny w cztery tygodnie
Znak Koncept
Angielski. Trening B1
Preston Publishing