Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
79,31 PLN
Oszczędzasz 11%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 78,11 zł



Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym. Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.

Szczegóły

Tytuł: Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301197599
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 390
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.63 kg
Redakcja: Świderski Franciszek

Recenzje