Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku. Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm ? to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie ? jedna jedząca mięso i druga ?wegetarianka ? mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób. Prowadzą dialog, kłócą się, wyjaśniają trudne pojęcia (np. wskaźnik glikemiczny) i podają swoje sprawdzone przepisy. A to wszystko pod opieką dietetyka ? Radosława Bernata. Tamara i Gośka, dwie kobiety z doświadczeniem onkologicznym napisały świetny poradnik żywieniowy dla tych, którzy zmagają się z paskudną chorobą, a także dla wszystkich, którzy chcą jej uniknąć. Polecam! Katarzyna Bosacka TO NIE JEST KSIĄŻKA, KTÓRA POWIE, JAK WYLECZYĆ SIĘ Z RAKA. TO JEST KSIĄŻKĄ, KTÓRA MOŻE NAS PRZED NIM UCHRONIĆ.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Poligraf sp. z o.o.
Młyńska 38
55-093 Brzezia Łąka (Polska)
tel: 713153913
email: bok@wydawnictwopoligraf.pl
Szczegóły
Tytuł: Jem, piję, żyję. Co jeść - aby nie chorować?Autor: Tamara Chorążyczewska, Małgorzata Szwed
Wydawnictwo: Poligraf
ISBN: 9788381591737
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 288
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.67 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
List do Filipian
Vocatio
Sens wszystkiego
Poligraf
Sekretne życie zwierząt
Rebis
Tak dziś jemy
Biografia jedzenia
Biografia jedzenia
SQN - Sine Qua Non
Prostata Co każdy mężczyzna wiedzieć powinien?
Czarna Owca