Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.
W książce znajdziesz:
-informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
-makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
-źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
-przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
W książce znajdziesz:
-informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
-makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
-źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,
-przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
Szczegóły
Tytuł: Dieta wegańska na cztery pory rokuAutor: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381511476
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 256
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Akademia — 2 lata
Greg
Dieta śródziemnomorska Książka kucharska
Item Publishing
Kicia Kocia Witaminowe przyjęcie
Media Rodzina
Już woła szkoła! Wzorki
Skrzat
Już woła szkoła! Szlaczki
Skrzat