Podręcznik Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów prezentuje zagadnienia związane z komercyjną eksploatacją bakterii, drożdży i grzybów strzępkowych w produkcji przemysłowej. Autorzy przedstawiają różne typy hodowli mikroorganizmów w celu pozyskania biomasy i/lub metabolitów. Omawiają enzymy produkowane w skali przemysłowej przez mikroorganizmy, mikrobiologiczną produkcję napojów alkoholowych, rozpuszczalników, kwasów organicznych, aminokwasów, antybiotyków, witamin i prowitamin, pigmentów, a także polimerów. Podręcznik ten jest adresowany do studentów biologii, mikrobiologii, biotechnologii studiów uniwersyteckich, biotechnologii i bioinżynierii procesowej studiów politechnicznych oraz doktorantów i wykładowców tego obszaru nauki.
Szczegóły
Tytuł: Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmówAutor: Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301210212
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 468
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.73 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Prawo międzynarodowe publiczne
Wolters Kluwer
Naturalne związki organiczne
Wydawnictwo Naukowe PWN
Kardiologia Kompendium
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Podstawy biotechnologii przemysłowej
Wydawnictwo Naukowe PWN
Badanie towarów spożywczych
Wydawnictwo Naukowe PWN
Roboty i drony – dawno temu, teraz i w przyszłości
Nasza Księgarnia
Prawo karne
C. H. Beck
Elektronika dla bystrzaków
Septem
Zobowiązania - część ogólna
C. H. Beck