Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
WSiP
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.
Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Szczegóły
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788371419942
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Liczba tomów: 3
Numer tomu: 3
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 338
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.542 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zarządzanie produkcją
Produkt, technologia, organizacja
Produkt, technologia, organizacja
Wydawnictwo Naukowe PWN
Technologia produkcji wina
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne