Książka wyróżniona w konkursie Nagroda Magellana 2021 w kategorii przewodnik kulinarny
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki.
W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów.
I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki.
W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów.
I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
Szczegóły
Tytuł: Stambuł do zjedzeniaAutor: Kieżun Bartek
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328068780
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 288
Format: 21 x 27 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Fantom bólu
Reportaże wszystkie
Reportaże wszystkie
Literackie
Brud. Cuchnąca historia higieny
Dwie Siostry
Atlas podróżników
wyd. 2022
wyd. 2022
Dwie Siostry
Anatomicum.
Muzeum Anatomii
Muzeum Anatomii
Dwie Siostry
Hiszpania do zjedzenia
Buchmann
Naturalnie i ziołowo. 60 przepisów na zdrowie
Słowne (dawniej Burda Książki)
Italia do zjedzenia
wyd.2022
wyd.2022
Buchmann