Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści

Pascal

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16,2 x 23,5 cm
  • Oprawa: twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
33,05 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



„Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię”.
- Tessa Capponi-Borawska

Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie…

Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt.

Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite – wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim – miłość dla tych, których karmimy.

Flavia Borawska – szefowa kuchni, absolwentka akademii kulinarnej Le Cordon Bleu, laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata.

Małgosia Minta – reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów, autorka popularnego bloga Minta Eats. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.


Szczegóły

Tytuł: Tutto bene. Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści
Autor: Flavia Borawska, Małgorzata Minta
Wydawnictwo: Pascal
Kod paskowy: 9788381036764
ISBN: 978-83-8103-676-4
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 224
Format: 16,2 x 23,5 cm
Oprawa: twarda

Recenzje