W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie
nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).
Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa.
W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany.
Stan prawny: wrzesień 2020 r.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo C.H. Beck Sp. z o.o.
Bonifraterska 17
00-203 Warszawa (Polska)
tel: 22 311 22 22
email: dok@beck.pl
Szczegóły
Tytuł: Prawo żywnościoweAutor: Katarzyna Leśkiewicz
Wydawnictwo: C. H. Beck
ISBN: 9788381989169
Tytuł oryginału: B
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 258
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Prawo żywnościowe
Wolters Kluwer
Wojtek. Żołnierz bez munduru
Księgarnia Św. Wojciecha