Zbierz, przechowaj, zjedz

Znak Koncept

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5 x 21.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
54,99 PLN
Nasza cena
51,09 PLN
Oszczędzasz 8%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 21,28 zł



Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.

Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
  •     wyraziste kimchi,
  •     wyborną pastę z fety i tymianku,
  •     makaron z kremowym sosem z jarmużu,
  •     zupę z chrzanową śmietanką,
  •     kremową pastę baba ghanoush

i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Szczegóły

Tytuł: Zbierz, przechowaj, zjedz
Autor: Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073702
Tłumacz: Wojciechowska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 16.5 x 21.0 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje