Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
- wyraziste kimchi,
- wyborną pastę z fety i tymianku,
- makaron z kremowym sosem z jarmużu,
- zupę z chrzanową śmietanką,
- kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Szczegóły
Tytuł: Zbierz, przechowaj, zjedzAutor: Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073702
Tłumacz: Wojciechowska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 16.5 x 21.0 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kaligula. Wyznania szaleńca
Książnica
Odwiedziny. Rozmowy o dizajnie
Znak Koncept
Ocalić syna
Filia
Mali WIELCY. Karol Darwin
Smartbooks
Dysbioza jelitowa
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Zresetuj swój metabolizm
Vital