„Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować różnych dóbr, nie tylko żywności, jest mi bliska od dziecka, choć gdy byłam dziewczynką, nie wiedziałam, że określa się to terminem less waste. Ja sama rozsądnego gospodarowania produktami nauczyłam się od moich dziadków, którzy każdego dnia pokazywali mi, jak bez szczególnego wysiłku wyrzucać mniej. Odkąd sama prowadzę dom, robię zakupy świadomie – kupuję wyłącznie jedzenie dobrej jakości i wykorzystuję je do ostatniego okruszka. Szanuję pracę ludzi, którzy produkują żywność. Przejmuję się stanem naszej planety i staram się jak najmniej ją zaśmiecać.
Pamiętaj, że każdy krok ku bardziej świadomemu życiu ma ogromne znaczenie!”.
Daria Rogowska – autorka bloga ekocentryczka.pl
Pamiętaj, że każdy krok ku bardziej świadomemu życiu ma ogromne znaczenie!”.
Daria Rogowska – autorka bloga ekocentryczka.pl
Szczegóły
Tytuł: Ekocentryczka w kuchni. Sezonowo, roślinnie, less wasteAutor: Daria Rogowska
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125958
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 208
Format: 240x165x18 mm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików
Znak Literanova
Sezonowe Alaantkowe BLW
Mamania
Srebrna łyżeczka
Filia
SIBO Jak z nim żyć, jak je leczyć?
Słowne (dawniej Burda Książki)