Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy

Dragon

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5x23.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
79,96 PLN
Nasza cena
49,22 PLN
Oszczędzasz 39%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 45,70 zł



Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz!

Znajdziesz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: wspaniałe serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i wiele innych, dzięki którym nauczysz się jeść zdrowo, lekko i pysznie. Spróbuj migdałowego ciasta ze śliwkami, wegańskiego sernika z truflami czy korzennych dyniowych babeczek. Zrób domową granolę, wegańskie jagodzianki, zawijany makowiec i przekonaj się, że życie bez cukru też może być pełne smaku!

Każdy przepis ma podaną sumę wymienników, makroskładniki i kaloryczność, aby ułatwić wkomponowanie ich w codzienną dietę.

Anna Englisz – dietetyczka i blogerka, żona cukrzyka. Uczy, jak jeść bez cukru, i udowadnia, że zdrowe odżywianie wcale nie oznacza rezygnowania z przyjemności.


Szczegóły

Tytuł: Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy
Autor: Englisz Anna
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788381729048
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 272
Format: 16.5x23.0cm
Oprawa: Twarda

Recenzje