Z książki dowiesz się, czy maltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, chroniczny ból i alergie? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Książka zawiera dokładną listę wszystkich sztucznych dodatków, barwników spożywczych i polepszaczy smaku. Dodatkowo wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swojej diety, unikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Vital
Antoniuk Fabryczny 55/24
15-762 Białystok (Polska)
tel: 604-512-224
email: handel1@studioastro.pl
Szczegóły
Tytuł: Chemia w pożywieniuAutor: Hans-Ulrich Grimm
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788382721034
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Jurczak Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 352
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.43 kg