W niniejszej książce znalazły się sprawdzone przepisy różnorodnych dań, których składnikiem jest orkisz. To propozycje przekąsek, przystawek, dań obiadowych i deserów. Każdy wielbiciel dobrej kuchni z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. Czasem są to propozycje nieoczywiste i zaskakujące. Warto zdać się i w tym względzie na podpowiedzi Mistrzyni z Bingen.
Św. Hildegarda - benedyktynka, kompozytorka, reformatorka, genialna znawczyni ziół - z przekonaniem pisała o orkiszu, że „jest najlepszym ze wszystkich zbóż. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest łagodniejszy od innych ziaren. Daje człowiekowi mocne mięśnie i zdrową krew, szczęśliwy umysł i pogodną duszę”. Czegóż chcieć więcej?
Św. Hildegarda - benedyktynka, kompozytorka, reformatorka, genialna znawczyni ziół - z przekonaniem pisała o orkiszu, że „jest najlepszym ze wszystkich zbóż. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia i jest łagodniejszy od innych ziaren. Daje człowiekowi mocne mięśnie i zdrową krew, szczęśliwy umysł i pogodną duszę”. Czegóż chcieć więcej?
Producent:
Wydawnictwo AA s.c. Andrzej Mardyła, Hanna Mardyła
ul. Ciepłownicza 29
31-574 Kraków (PL)
tel: 695 994 191
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Potrawy z orkiszuPodtytuł: Ponad 200 wypróbowanych przepisów
Autor: św. Hildegarda z Bingen
Wydawnictwo: AA
Kod paskowy: 9788378643999
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
I love you. Miłosny zabawnik
Olesiejuk
Cztery pory roku z Hildegardą z Bingen
Diecezjalne
Dramat końca czasów św. Hildegarda z Bingen
Aromat Słowa