Publikacja Sensory chemiczne i biosensory omawia podstawowe cechy, zalety i ograniczenia sensorów chemicznych i biosensorów oraz ich praktycznych zastosowań w klinicznej i procesowej kontroli analitycznej, w diagnostyce medycznej, w systemach kontroli bezpieczeństwa oraz w analizie środowiskowej. Przybliża zagadnienia związane z podstawami działania sensorów i biosensorów, materiałami i technologiami wykorzystywanymi do ich produkcji, a także zastosowaniem sensorów w praktyce. Pokazuje rozwój sensorów chemicznych i biosensorów indukowany pojawianiem się nowych materiałów i technologii oraz zapotrzebowaniem tego typu urządzenia zarówno analityce klinicznej, jak i przemysłowej. Autorami są doświadczeni pracownicy naukowo-badawczy z kilku ośrodków akademickich w Polsce, zajmujących się od wielu lat projektowaniem tego typu narzędzi analitycznych.
Szczegóły
Tytuł: Sensory chemiczne i biosensoryAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301219666
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 348
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.55 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mikroskopia chemiczna i analityczne techniki wielowymiarowe oraz sprzężone
Wydawnictwo Naukowe PWN
Fascynujący mózg
Wydawnictwo Naukowe PWN