Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Producent:
Grupa Wydawnicza Foksal sp. z o.o.
Marszałkowska 116/122
00-017 Warszawa (PL)
tel: 22 826 08 82
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: ChlebPodtytuł: wyd.3
Autor: Jeffrey Hamelman
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328096042
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 480
Format: 17.0 x 23.2 cm
Oprawa: Twarda