Ogromną zaletą tej publikacji są niezwykle proste przepisy kulinarne, które Autorka dopasowała do polskiego stołu. Nie znajdziesz tu egzotycznych składników, których nie kupisz w najbliższym supermarkecie! W zamian za to strony książki uginają się od przepisów na pyszne pasztety z grochu, krokiety z ziemniaków. Faszerowane pieczarki, różnego rodzaju ryby, zapiekanki, pasty z jajek, zupy takie jak barszcz ukraiński, krupnik z wędzonymi śliwkami czy grochówka. Dowiesz się również w jaki sposób upiec chleb, kutię czy ciasta takie jak sernik, piernik czy szarlotkę. Anna Czelej uzupełniła swoją książkę o przepisy na dania z indykiem, więc nie tylko fani diety roślinnej znajdą to coś dla siebie!
Szczegóły
Tytuł: Praktyczne gotowanie według Pięciu PrzemianAutor: Anna Czelej
Wydawnictwo: Vital
ISBN: 9788382721744
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 288
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.33 kg
Redakcja: Vital