Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem „superpokarmów", wspomagających leczenie cukrzycy. Choroba nie musi skazywać diabetyka na rodzinną alienację kulinarną – przeciwnie – może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny.
Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i kolorowe.
Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i kolorowe.
Szczegóły
Tytuł: Co jeść przy cukrzycyWydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788382744361
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 96
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Nie ma, a jest
Wydawnictwo Konserwatorów Dzieł Sztuki
Czarny poniedziałek
Agora
Pomiędzy. Tom 1. W świetle latarni
Książnica
Boginie słowiańskich szeptów (edycja kolekcjonerska)
Świat Książki