Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa

Jedność

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 19.4 x 24.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
58,01 PLN
Nasza cena
46,78 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,00 zł



W wstępie książki opisane zostały podstawowe produkty wegetariańskie: zboża; warzywa strączkowe; seitan i tempeh oraz nasiona oleiste. W publikacji zawarto wiele informacji dotyczących właściwości, zalet oraz sposobów wykorzystania wymienionych produktów.

Natomiast zasadnicza część książki to profesjonalny kurs gotowania, w którym na ponad 500 fotografiach krok po kroku pokazano przepisy kuchni wegetariańskiej. Na pięknych zdjęciach ukazano z góry deskę z potrzebnymi składnikami i kolejne fazy przygotowania potraw. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia, by wiedzieć, co będzie potrzebne do gotowania oraz jakie czynności należy kolejno wykonać, aby perfekcyjnie przygotować danie.
Potrawy podzielono na: śniadania, obiady, kolacje, przekąski, koktajle i musy, słodkości oraz posiłki dla dzieci. Wśród proponowanych dań znalazły się na przykład: babka kawowa, budyń z białej czekolady i limonki, chlebek bananowy, chłodnik rzodkiewkowo-serowy, ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą, myszki z warzyw i sera, pulpety z fasoli i warzyw, sangria, tarta z kremem brokułowym i wiele, wiele innych.

To wspaniała pomoc w kuchni nie tylko dla wegetarian, ale wszystkich, którzy pragną odkryć nowy sposób gotowania, pełen smaku i zdrowia.


Szczegóły

Tytuł: Szkoła gotowania. Kuchnia bez mięsa
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788383530161
Tytuł oryginału: Scuola di cucina, Ricette vegetariane
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 360
Format: 19.4 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda

Recenzje